Marți, 18 octombrie curent, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a dat startul celei de-a cincea ediții a „Școlii sindicale”, proiect educațional unic în spațiul Est-European.
După ce timp de patru ani proiectul „Școala sindicală” a fost implementată de CNSM, cu suportul Agenţiei pentru Dezvoltare Austriacă, Confederației Naționale a Sindicatelor din Austria și al Fundaţiei Friedrich Ebert Stiftung, CNSM a decis să continue finanțarea acestui proiect din propriile resurse pentru a susține tinerii sindicaliști.
Oleg Budza, președintele CNSM, a menționat că acest proiect este unul neobișnuit pentru țara noastră, inspirat de modelul Școlii sindicale din Austria, și urmărește să contribuie la consolidarea capacităților organizațiilor sindicale, participarea civică prin formarea membrilor de sindicat, dezvoltarea competențelor funcționale, sociale și profesionale ale cadrelor sindicale, prin organizarea unui șir de activități de instruire.
Liderul CNSM a îndemnat tinerii să fie activi, să aibă mai multă inițiativă, să dezvolte diferite proiecte, care ulterior să fie aplicate cu succes la întreprinderile unde activează.
Unul din principalele obiective ale “Școlii sindicale” este formarea unei noi generații de lideri sindicali, care vor contribui la dezvoltarea mișcării sindicale prin abordări inovative, inspirate de modelul sindicalismului european.
Timp de un an de zile, cursanții se vor aduna în incinta Institutului Muncii cu scopul de a socializa, studia, dezvolta capacitățile profesionale şi aprofunda cunoştinţele în diferite domenii, fiind ghidaţi şi instruiţi de formatori din cadrul CNSM.
Album foto pe pagina noastră de Facebook aici.
Departamentul mass-media și relații internaționale