Astăzi, 25 mai, la Institutul Muncii s-a desfășurat o masă rotundă de evaluare a activităților și rezultatelor obținute în cadrul „Școlii Sindicale din Moldova”, ediția 2018. La eveniment a participat conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), președinți și reprezentanți ai centrelor sindicale național-ramurale. Cursanții și-au prezentat proiectele și au primit diplome de absolvire.
Timp de 3 luni, cei 27 cursanți, reprezentanți ai 11 centre sindicale național-ramurale, au fost instruiți de un grup de formatori sindicali în domenii ce vizează securitatea și sănătatea în muncă, organizarea activității comitetului pentru securitate și sănătate în muncă și a Inspectoratului Muncii al Sindicatelor, abecedarul financiar-contabil al întreprinzătorului; analiza rapoartelor financiare și controlul operativ al activității firmei, aspecte legate de salarizare, impozitare, asigurări sociale, protecția salariaților.
Instruirea participanților s-a desfășurat în cadrul a 3 sesiuni de zi, aceștia întrunindu-se în incinta Institutului Muncii pentru 3 zile consecutive cu scopul de a studia și aprofunda cunoștințele în diferite domenii sindicale și de dezvoltare generală.
Potrivit lui Oleg Budza, președintele CNSM, prin intermediul acestui proiect se urmărește dezvoltarea abilităților și cunoștințelor membrilor de sindicat și fortificarea unei noi generații de sindicaliști. “Considerăm că participanții au acumulat cunoștințele necesare pentru a contribui ulterior în activitatea lor la soluționarea problemelor social-economice de la întreprinderile unde activează, în activitățile sindicaliste cotidiene dar și în viața personală”, a menționat liderul sindical.
”Școala Sindicală din Moldova” este un proiect educațional implementat de CNSM din 2010, inițial fiind organizat cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, Federației Sindicatelor din Austria (OGB), Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Austriei, Ambasadei Austriei la Chișinău. Scopul școlii este de a forma și dezvolta competențe funcționale, sociale și profesionale ale activiștilor sindicali. Obiectivul major al Școlii fiind consolidarea organizațiilor sindicale primare în scopul apărării și promovării drepturilor salariaților, membri de sindicat.
Mai multe imagini le puteți vedea pe pagina de Facebook a CNSM.
Departamentul mass-media și relații internaționale