Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova împreună cu Confederația Națională a Patronatului din Moldova au înaintat astăzi, 16 aprilie curent, un demers către Guvernul Republicii Moldova. Această adresare prevede întreprinderea unor măsuri active privind asigurarea nivelului necesar de protecție social-economică a populației în general, al salariaților, precum, și a mediului de afaceri. Astfel, partenerii sociali solicită elaborarea unui program de relansare economică cu domeniile prioritare.
În demersul înaintat Prim-ministrului Republicii Moldova, Ion Chicu, partenerii sociali – sindicatele și patronatul, indică: asistența financiară acordată Republicii Moldova de Uniunea Europeană pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidimiologică din țară necesită să fie aplicată prioritar în domeniul medical, întru susținerea populației, al salariaților rămași fără un loc de muncă, dar și agenților economici care și-au stopat activitatea.
Astfel, sindicatele și patronatul consideră că, în scopul menținerii legăturii dintre angajator și salariați și, la o etapă de post-criză, reducerea perioadei de reluare a activității economice, statul ar trebui să își asume plata indemnizației pentru șomaj tehnic în cazurile cînd agenții economici îți trimit salariații în șomaj tehnic.
Departamentul mass-media și relații internaționale