Consiliul Raional Orhei al Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) a organizat în anul de studii 2018-2019 concursul ,,Cel mai bun sindicalist” din raion. Joi, 5 iunie, organizatorii, cu participarea conducerii Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), FSEȘ, administrației publice locale, au oferit diplome și premii bănești celor peste 200 de laureați ai concursului dat în cadrul unei întruniri festive.
Obiectivele de bază ale concursului au fost: recunoașterea și aprecierea efortului angajaților din sistemul educațional al raionului, membri ai sindicatului Educației și Științei, pentru competențe profesionale deosebite, activism și implicare creativă în educarea tinerii generații, inclusiv contribuția personală în crearea condițiilor optime pentru instruire și educație; sporirea prestigiului de angajat al sistemului educațional și membru al Federației Sindicale a Educației și Științei; motivarea membrilor de sindicat pentru respectarea legislației muncii, sporirea gradului de profesionalism și promovarea practicilor inovative în educație.
Potrivit lui Ghenadie Donos, președintele FSEȘ, la concurs au participat angajații din organizațiile sindicale primare din toate instituțiile preuniversitare, preșcolare și extrașcolare din raion. Concursul s-a desfășurat în fiecare instituție de învățământ și educație, fiind monitorizat de către Comitetul Sindical, în comun cu Consiliul de Administrație al instituției respective.
Prezent la această ceremonie, Oleg Budza, președintele CNSM, a menționat că astfel de concursuri contribuie la dezvoltarea spiritului sindicalist în rândul salariaților și reprezintă un mod de apreciere a muncii depuse de profesioniștii din domeniul educației.
Modul de selectare a angajaților declarați învingători s-a determinat în baza următoarelor criterii: persoana desemnată câștigător al concursului trebuie să fie membru al FSEȘ; performanțele la locul de muncă; manifestarea atitudinii creative vizavi de activitatea profesională; imaginea în cadrul instituției și în comunitate; punctualitate și spirit de organizare, respectarea disciplinei muncii; dorința de învățare și dezvoltare; aspectul locului de muncă.
Organizația sindicală a FSEȘ din raionul Orhei, numără peste 2800 membri de sindicat, care se regăsesc în cele 115 organizații primare. Evenimentul dat se înscrie în planul de activități desfășurate de centrele sindicale național-ramurale cu prilejul marcării la 7 iunie curent a Zilei Sindicalistului.
Departamentul mass-media și relații internaționale a CNSM