În perioada 21-22 august curent, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în colaborare cu Institutul Muncii, organizează un seminar de instruire a formatorilor sindicali, unde sunt abordate diverse subiecte ce se referă la organizarea activității în domeniul instruirii membrilor de sindicat. Seminarul este moderat de Eduard Vohmin, directorul ”Labor School”, organizație ce activează în domeniul muncii din or. Sankt Petersburg, Federația Rusă.
Prezent la deschiderea activității, Oleg Budza, președintele CNSM, a reiterat susținerea Confederației pentru implementarea activităților educaționale, care sunt o prioritate a mișcării sindicale. Liderul sindical a subliniat că munca formatorilor este una complicată și s-a arătat dispus să susțină în continuare eforturile acestora în domeniul instruirii activului sindical, pentru ca membrii de sindicat să obțină informații și cunoștințe utile, iar de serviciile oferite de formatorii sindicali să beneficieze diferite categorii de public.
Totodată, Oleg Budza și-a exprimat speranța că prezența la Chișinău a trainerului din Federația Rusă, va contribui la transferul unei viziuni originale pentru formatorii moldoveni, care vor afla astfel cum să conceapă o ofertă educațională inovativă, pe potriva necesităților actuale ale membrilor de sindicat, bazată pe tendințele în domeniul dat.
La rândul său, Eduard Vohmin, directorul ”Labor School”, a salutat modul cum se implică activ conducerea CNSM în organizarea activităților de instruire, care poate servi un exemplu și pentru alți lideri sindicali din spațiul Comunității Statelor Independente.
“În cadrul acestei activități vom discuta cu formatorii sindicali din Republica Moldova cum să schimbe abordările în domeniul instruirii sindicale; cum să facă o evaluare realistă și obiectivă a situației actuale; care sunt elementele noi pe care trebuie să le ia în calcul în procesul de instruire; cum să contribuie la motivarea apartenenței la sindicate”, a precizat Eduard Vohmin.
Participanții la seminar, formatori sindicali din diferite ramuri ale economiei naționale, vor lucra în grupuri pentru a elabora mini-proiecte educaționale pe care ulterior să le implementeze, vor face schimb de experiență despre conținutul, metodologia, tacticile de prezentare a informației în cadrul cursurilor pe care le vor oferi membrilor de sindicat începând din toamna acestui an.
Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM