Consiliul Educațional al CNSM planifică activitățile pentru anul 2018

05.12.2017

Membrii Consiliului Educațional al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) s-au întrunit astăzi, 5 decembrie, pentru a examina Planul de activitate pentru anul 2018 și a discuta o serie de aspecte ce se referă la politicile educaționale ale mișcării sindicale.

Oleg Budza, președintele CNSM, a felicitat membrii aleși ai Consiliului (componența acestuia o puteți vedea aici), și s-a arătat deschis spre implementarea unor noi abordări în domeniul formării sindicale, de care vor beneficia membrii de sindicat. “Politicile educaționale sunt foarte importante pentru Confederație și vom continua să acordăm o atenție sporită procesului de formare, negociere și recrutare sindicală”, a specificat liderul sindical.

Pentru a contribui la schimbarea actului educațional sindicalist, Rodica Popescu, secretar confederal al CNSM, a subliniat necesitatea implicării în aceste activități a experților din străinătate, care pot să aducă metodologii moderne în domeniul formării sindicale.

În principal, Planul de activitate al Consiliului Educațional al CNSM pentru anul 2018 se referă la analiza rezultatelor activității Institutului Muncii în anul 2017; valorificarea surselor financiare pentru activitățile de formare sindicală în anul 2017; instruirea cadrelor sindicale și organizarea unor seminare de perfecționare a formatorilor sindicali.

Totodată, membrii Consiliului au fost informați de Dutca Mihail, consilier pe probleme de educație sindicală al Federației Sindicale „Sănătatea”, despre conceptul de formare a formatorilor sindicali în cadrul Federației.

Departamentul mass-media și relații internaționale al CNSM