Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova

Liderii sindicali și responsabilii de activitatea de informare din cadrul CNSM au fost instruiți în materie de comunicare de un expert internațional

22.08.2016

14051795_287797111594743_8435402131214881814_n

Expertul internațional Maxim Kim, șeful Catedrei de Jurnalism a Facultății Social Tehnologice a Institutului de Management din cadrul Academiei Naționale și serviciul public pe lângă Președintele Federației Ruse, s-a aflat la Chișinău în zilele de 18 și 19 august curent, unde a ținut niște prelegeri în materie de comunicare pentru liderii sindicali și responsabilii de activitatea de informare din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Pe parcursul a două zile, participanții la seminare au fost informați despre normele etice în activitatea organizațiilor sindicale și a liderului sindical, etica și responsabilitatea socială a sindicatelor, cultura comunicațională în negocieri.

Maxim Kim a subliniat importanța comunicării în procesul de negocieri, precizând că un lider sindical trebuie să-și stabilească scopuri concrete, să posede bine informația, să știe cui o transmite și ce vrea să obțină, să își studieze foarte bine interlocutorul, iar comportamentul său în tot acest proces să se încadreze în normele etice, oricare ar fi scopul propus.

În ceea ce ține de activitatea de informare, expertul a comunicat despre specificul activității de promovare în Internet, obiectivele și funcțiile de bază ale site-ului și ziarului organizației sindicale, importanța creării unui conținut calitativ al acestora, dar și despre metodele interactive de lucru cu auditoriul.

Maxim Kim a venit la Chișinău pentru a treia oară, la invitația conducerii CNSM. El este autor de monografii și manuale, cum ar fi: „De la concept la implementare: tehnologia de pregătire a materialului jurnalistic” (1999), „Eseu: Teoria și metodologia de gen” (2000), „Tehnologia de creare a lucrărilor  jurnalistice” (2001), „Jurnalism: Metodologia creației profesionale”(2004), „Genurile jurnalistice moderne” (2004), precum și articole științifice. A publicat 91 de lucrări științifice și educaționale.

Mai multe poze de la seminare găsiți AICI

Departamentul mass-media și relații internaționale